انواع روش های اجرای قیرگونی در سازه ها جهت عایق بندی سطوح : قیرگونی نوعی ایزولاسیون (عایق کاری) است که برای عایق کاری کف سرویس بهداشتی، پشت بامها، آشپزخانهها، پای ستونهای فلزی، لکه گیریهای کوچک و سایر موارد مورد نیاز برای عایق کاری استفاده میشود. گونی در بین لایههای قیر مورد قرار میگیرد و موجب انسجام و پایداری محصول نهایی میشود. گونی نوعی از منسوجات است که از الیاف کنف چتایی محسوب می شود. گونی مورد استفاده باید دارای بافت یکنواخت و عاری از آلودگی باشد.
انواع روش های اجرای قیرگونی در سازه ها جهت عایق بندی سطوح
از مزایای قیرگونی به اجرای راحت، عدم نیاز به نیرو متخصص، مصالح قابل دسترس و مناسب بودن برای فضاهای کوچک میتوان اشاره کرد. عمده معایب آن خطرناک بودن به دلیل داغی قیر، پوسیدگی ناحیه قیرگونی شده به مرور زمان و پارگی در اثر نشست های احتمالی سازه است. از قیرگونی میتوان برای عایق کاری کف سرویسهای بهداشتی و آشپزخانهها، پای ستونهای فلزی به منظور جلوگیری از زنگ زدن آنها، روی کرسی چینی دیوارها و غیره استفاده کرد.
به طور کلی نحوه اجرای قیرگونی به دو روش زیر دسته بندی می شود:
- اجرای یک لایه قیرگونی: در اجرای یک لایه قیرگونی، روی سطح مورد نظر توسط یک لایه قیر پوشانده می شود سپس بر روی آن لایه ای گونی پهن کرده و مجددأ لایه بعدی قیر را روی گونی پخش می کنند.
- اجرای دو لایه قیرگونی: اجرای قیرگونی و هزینه کاری آن دو برابر اجرای تک لایه بوده و شامل پنج لایه قیر و گونی می شود به طوری که در اولین لایه ابتدا سطح را با قیر پوشانده و در مرحله دوم گونی را روی آن پهن می کنند، سپس مجددأ یک لایه قیر و یک لایه گونی و در پایان نیز آخرین لایه قیر را روی سطوح قبلی پهن می کنند. جهت اطلاع از فروش محصول با شماره 09121754110 تماس حاصل نمایید.
انواع روش قیرگونی, عایق های رطوبتی ساختمانی
روش قیرگونی پشت بام، ممکن است ساده به نظر برسد. این روش دارای استانداردها و ویژگیهایی است که حتماً باید در حین اجرای عملیات رعایت شود. در غیر اینصورت اجرای قیرگونی پشت بام بهطور صحیح انجام نخواهد گرفت.
- سطح کار نباید مرطوب باشد. رطوبت سبب ایجاد حباب در زیر عایق شده و درنتیجه آن با گرم و سرد شدن هوا، زلزله یا نشست ساختمان یا وارد شدن ضربه، عایق دچار صدمه و پارگی خواهد شد.
- اگر به قیر بیشتر 177 درجه سانتیگراد گرما داده شود، مواد فرار آن جدا شده و کیفیت قیر را تحت تأثیر قرار میدهد.
- نباید از میخ برای محکم کردن این عایق استفاده شود.
- برای انجام قیرگونی پشت بام، در ابتدا باید کف آن را بهطور یکدست سیمانریزی کرد. این سیمان باید فاقد هرگونه ترک باشد.
- قیرگونی باید بهطور کامل به سطح سیمانی بچسبد و تمام درزهای آن پوشانده شود.
- روی قیر، گونی قرار میگیرد. گونی مذکور باید کاملاً تمیز و فاقد هر گونه آلودگی باشد. همچنین باید دقت شود که هیچ کجای گونی دارای پارگی و دررفتگی نباشد.
- گونی که روی قیر پهن میشود باید کاملاً صاف باشد و چروکهای روی آن باز شود.
- در این مرحله باید قیر نرم و قیر سفت را با هم ترکیب کرد تا لایه روی گونی با آن پوشانده شود.
- قیری که روی گونی ریخته میشود باید کاملاً صاف و یکدست بر روی تمام قسمتهای آن ریخته شود. همچنین باید دقت داشت که در اثر ریختن قیر، گونی زیرین پاره نشود.
- پس از انجام تمام این مراحل بهمنظور آب بندی پشت بام، تمام مراحل فوق باید بهصورت معکوس انجام شوند.
- در آخرین مرحله نیز یک لایه قیر بهطور یکدست بر روی گونی قرار میگیرد.
- در نهایت نیز قیرگونی باید پس از 24 ساعت از لحاظ عدم نفوذ آب داخل آن بررسی شود.
- بهتر است در آخرین مرحله، لایه نازکی از سیمان، به منظور محافظت از سطح کار، روی آن قرار گیرد.