مزایا اجرای شاتکریت بتن با انواع ضخامت در سازه های مختلف : شاتکریت را می ‌توان به عنوان بتن یا ملاتی که از طریق شیلنگ های لاستیکی حمل شده و با استفاده از هوای فشرده و با سرعت زیاد به سطح مورد نظر پاشیده می‌شود، تعریف کرد. شاتکریت یا بتن پاششی روشی است که در طی آن سنگدانه، آب و سیمان پرتلند توسط هوای پرفشار به نازل فرستاده شده و بر روی سطح مورد نظر پاشیده می شود. دو روش اصلی بکارگیری شاتکریت، شاتکریت تر و شاتکریت خشک است. همانگونه که بیان شد یکی از اساسی ترین تفاوت های این دو روش تفاوت در مقاومت فشاری در دو روش با شرایط یکسان می باشد.

مزایا اجرای شاتکریت بتن با انواع ضخامت در سازه های مختلف

میزان بازگشت (پرت کار و یا دور ریز کار) و کمانه کردن مصالح در روش خشک بیشتر است و ممکن است تا 40 درصد نیز برسد این مقدار در روش تر به کمتر از بیست درصد می رسد. در روش خشک شاتکریت محدودیت های طرح اختلاط کمتر از روش تر است. دستگاه بتن پاشی در روش تر معمولا گرانتر از دستگاه بتن پاشی در روش خشک می باشد. پاشیدن بتن به روش سربالا در روش خشک آسانتر صورت می پذیرد و بازگشت و ریزش مصالح کمتر از روش تر خواهد بود. استفاده از افزودنی های ایجاد کننده گیرش آنی برای موارد ضروری در روش خشک میسر است در حالی که در روش تر این امکان وجود ندارد. استفاده از مواد افزودنی حباب زا برای افزایش مقاومت بتن در برابر یخ زدن و آب شدن فقط در روش تر امکان دارد زیرا در روش خشک امکان مخلوط کردن و تولید حباب وجود ندارد. جهت اطلاع از فروش محصول با شماره 09121754110 تماس حاصل نمایید.

مزایا اجرای شاتکریت مزایا اجرای شاتکریت, مقاوم سازی انواع سازه ها

از مزایای شاتکریت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1.     قابلیت کاربرد در هر نوع سطح، در هر ارتفاع و زاویه ای؛ زیرا شاتکریت به سرعت به سطح می چسبد و توانایی تحمل وزن خود را دارد.
  2.     شاتکریت می تواند در سطوح ناصاف هم استفاده شود.
  3.     چسبندگی بسیار خوب به سطوح.
  4.     قابلیت اجرا با ضخامت های متفاوت در محل پروژه.

معایب شاتکریت بتن :

از معایبی که شاتکریت دارد می توان به طور موردی به موارد زیر اشاره کرد:

  1.     مصرف سیمان بیشتر.
  2.     نیاز به افراد متخصص در امر پاشیدن بتن.
  3.     لزوم استفاده از وسایل خاص بتن پاشی.

باید توجه نمود که تأثیر مسلح نمودن بتن یا شاتکریت با مصالحی مثل مش و آرماتورهای ریز و سبک در محاسبه سختی به صورت فوق منظور نشده است. مسلح نمودن بتن یا شاتکریت با مش یا میله‌های سبک نقش خیلی مهمی در کنترل و توزیع تنش ‌ها و ترک خوردگی دارند، لیکن این گونه مسلح کننده‌ها سختی را خیلی زیاد افزایش نمی‌ دهند.