مزایای اجرای رنگ های ضد حریق بر روی سطوح ساختمان : ضرورت حفاظت از ساختمانها و سازهها یا سازههای فولادی مقاوم به آتش به عنوان مهمترین حفاظت بدون عامل باید مورد توجه طراحان و طرح ریزان قرار گیرد. یکی از مهمترین و کاربردیترین روشهای حفاظت ساختاری در زمینه مهندسی آتش استفاده از سازههای فولادی میباشد. در این روش, اغلب ستونها و تیرهای اصلی سازه با یک پوشش ضدحریق پایه سیمانی پوشش داده میشوند تا از قابهای ساختمانی در برابر آتشسوزی محافظت کنند. دیوارها, سقفها و کفها مصالح غیر فعال هستند که در موارد خاص و کاربردها عایق هستند. فولادهای ساختاری یک نقطه حرارتی خمش در حدود ۹۰ درجه سلسیوس دارند و نیمی از مقاومت خود را در دمای ۹۰ درجه سانتیگراد (پوشش ضد آتش) از دست میدهند. در این حالت مجموعه ما آسیبپذیر است و نیازمند استفاده از روکش ضد حریق پایه رنگی محافظ آتش است.
مزایای اجرای رنگ های ضد حریق بر روی سطوح ساختمان
با توجه به دستور العملهای ایزو و ۴۷۶bs, ساختار فولاد ضد آتش کمتر از ۱۰ دقیقه پس از آتش میرسد که نقطه خمش فلز است و با توجه به اشارات بالا, بیش از ۸۰% مقاومت آن را از دست میدهد. بسیاری از پروژهها مانند نیروگاه برق نیازمند جلوگیری از خطر آتشسوزی هستند و در معرض آتشسوزی بالایی هستند تا سازهها, به خصوص سازههای فولادی, مقاومت بیشتری به آتش بالقوه پوششهای محافظ آتش داشته باشند. رنگهای ضد حریقی که روی سازههای فلزی اعمالشده و هنگام آتشسوزی، با پف کردن و ایجاد عایق حرارتی بسیار مقاوم، مانع داغ شدن فلز و صدمه جدی به آن میشود. در واقع رنگ ضد حریق را با دستگاههای پاشش رنگ ایرلس بر روی سطوح و در لایههای متعدد باضخامتهای بسیار کم (حدود ۲۵۰ میکرون) اسپری شده تا به ضخامت موردنیاز- که عموماً بین 3 تا 5 میلیمتر است برسد. لزوم محافظت اسکلت ساختمان و سازه با پوشش ضد حریق سازه فولادی در برابر حریق بعنوان مهمترین قسمت محافظت غیر عامل، باید مدنظر طراحان و محاسبان سازه قرار گیرد. اجرای پوشش ضد حریق سازه های فلزی از مهمترین و کاربردی ترین روش های محافظت سازه در رشته مهندسی حریق به شمار می آید. جهت اطلاع از فروش محصول با شماره 09121754110 تماس حاصل نمایید.
پوشش ضد حریق چیست, اجرای رنگ ضد حریق
در این روش بیشتر ستونها و تیرهای اصلی سازه جهت محافظت قاب های سازه ای در مقابل حریق توسط پوشش ضد حریق سازه فولادی پوشش داده می شوند. دیوارها، سقف و کف سایر موارد مقاوم سازی غیرعامل در مقابل حریق می باشند که در موارد و کاربریهای خاص، عایق سازی میشوند. نقطه برتری رنگهای پف کننده نسبت به سایر مواد ضد حریق، دکوراتیو بودن آن و اشغال فضای بسیار کم بوده است. همچنین سرعت و سهولت اعمال پوشش محافظ ضد حریق، پس از مرحله آمادهسازی سطح، بهراحتی و بهسرعت با ابزارهای مختلف قابلاجرا است. درباره نقاط ضعف این پوششها نیز میتوان به قیمت نسبتاً بالای آن اشاره کرد که با توجه به فناوری پیشرفته موردنیاز جهت تولید این نوع از عایقها کاملاً منطقی به نظر میرسد. لازم به ذکر است که در حال حاضر فقط یک نوع رنگ ضد حریقِ منبسط شونده مورد تائید سازمان آتشنشانی، در ایران وجود دارد.