روش اجرای شاتکریت بتن خشک در پروژه های کوچک : شاتکریت به دو روش مخلوط خشک و مخلوط تر اجرا می شود. در شاتکریت با مخلوط خشک مصالح شامل ماسه و سیمان توسط پمپ شاتکریت به داخل لوله انتقال هدایت شده و به قسمت نازل منتقل می گردد. آب مورد نیاز در این حالت در حین خروج مصالح از سر نازل به آن ها اضافه می گردد که با توجه به سرعت بسیار زیاد خروج مصالح از سر نازل این عمل در کسری از ثانیه صورت می پذیرد. در این حالت ممکن است آب به بعضی از دانه های سیمان نرسیده و در نتیجه این دانه ها هیدراته نشود به همین دلیل از روش مخلوط خشک تنها در عملیات تثبیت قبل از اجرای لاینینگ تونل ها و کارهای روکش و تعمیراتی با ضخامت کمتر از 10 سانتی متر استفاده می گردد.
روش اجرای شاتکریت بتن خشک در پروژه های کوچک
در این روش سیمان و سنگدانه ی مرطوب (صرفا برای جلوگیری از گرد و غبار) مخلوط شده و سپس این مواد به درون دستگاه مورد نظر انتقال داده می شود. مخلوط حاصل به وسیله ی فشار هوا به نازل فرستاده می شود و در آنجا با آب و افزودنی های مورد نظر مخلوط شده و با سرعت بالا بر روی سطح مورد نظر پاشیده می شود. روش دستی شاتکریت تر هنگامی که کیفیت پاشش بتن دارای اهمیت باشد مانند محل های ترمیمی و یا در محل هایی که دسترسی به آن ها دشوار است استفاده می گردد. از سوی دیگر در محل هایی که نیاز به جابه جایی طولانی مدت باشد و یا شاتکریت باید در ارتفاع صورت گیرد از روش مکانیکی استفاده می گردد. جهت اطلاع از فروش محصول با شماره 09121754110 تماس حاصل نمایید.
اجرای شاتکریت خشک, انواع روش های شاتکریت بتن
دلایل استفاده از شاتکریت خشک :
- مقاومت اولیه بیشتر.
- هزینه کمتر دستگاه.
- نیاز به فضای کمتر برای اجرا.
- انعطاف پذیری بیشتر در طول عملیات ( به تجهیزات کمتری نیاز دارد.)
با توجه به مزایای گفته شده، شاتکریت خشک برای پروژه هایی که نیاز به حجم کم شاتکریت دارد و یا فضای اجرا محدود باشد مناسب است. دو عیب اصلی شاتکریت خشک عبارت است از میزان بالای گرد و غبار ایجاد شده و متغیر بودن محصول شاتکریت به دلیل تاثیر عامل انسانی می باشد. از شاتکریت معمولا به عنوان سیستم نگهداری موقت و در برخی موارد به عنوان پوشش دائمی استفاده می شود. شاتکریت یا بتن پاشیده نام کلی است برای ملات یا بتن حاوی سیمان که با دستگاه به محل مورد نظر پاشیده می شود.