مزایا و معایب عایق کلسیم سیلیکات در پالایشگاه ها : کلسیم سیلیکات برای اولین بار در سال 1950 از تکامل عایق های دما بالای دیگری چون کربنات منیزیم تهیه شد. در ابتدا از آزبست به عنوان الیاف تقویتی استفاده می شد. در سال 1972، به دلیل سمی بودن آزبست، تولیدکنندگان عایق به سمت الیاف های شیشه، گیاهی و پنبه ای روی آوردند. در دهه 1970، کلسیم سیلیکات بدون آزبست، به عنوان عایق حرارتی مناسب در بسیاری از پالایشگاه ها و پتروشیمی ها، استفاده شد.

مزایا و معایب عایق کلسیم سیلیکات در پالایشگاه ها

کلسیم سیلیکات همانطور که از نامش پیداست، یک ترکیب شیمیایی از آهک و سیلیس می باشد که مانند سیمان ها خود گیر است. این ماده پس از تشکیل فاز مربوطه به همراه انواع قیرها یا الیاف جهت تقویت، فشرده می شود و به صورت تخته یا سایر اشکال در می آید.

مزایای عایق های کلسیم سیلیکات :

  • استحکام فشاری نسبتا خوب و پایداری بالا.
  • عدم اشتعال پذیری.
  • مقاومت در مقابل خوردگی و ترکیبات شیمیایی و آلودگی های قارچی و بیولوژیکی.
  • نسبت استحکام به وزن بسیار خوب.
  • مصرف انرژی ناچیز در حین تولید به طوری که از نقطه نظر صرفه جویی انرژی یکی از بهترین نسبت های صرفه جویی سالیانه را در بین سایر عایق ها دارد.

معایب عایق کلسیم سیلیکات :

  1. حساس به رطوبت و نفوذ آب و بخار.
  2. اجباری بودن استفاده از پوشش های ضد رطوبت و ضد آب به دلیل حساس بودن به رطوبت.

دامنه کاربرد از لحاظ درجه حرارت :عایق حرارتی کلسیم سیلیکات به دلیل غیر آلی بودن مواد تشکیل دهنده ، در دمای بالا به سادگی مقاومت و ماهیتش تغییر نخواهد کرد. تغییرات حجمی در اثر بالا رفتن دما : تغییرات دما به صورت دائمی در عایق ها می تواند تغییرات خطی در ابعاد را ایجاد کند . در عایق های کلسیم سیلیکات حداکثر تغییرات خطی در دمای ۹۰۰ درجه سانتی گراد، ۲ درصد می باشد که این مقدار بسیار ناچیزی است .

عایق بندی لوله های نفت عایق بندی لوله های نفت, عایق سیلیکات کلسیم ضد آتش

هدایت حرارتی : این موضوع مهمترین عامل در انتخاب یک عایق محسوب می شود. عایق های کلسیم سیلیکات نه تنها به علت پایین بودن وزن حجمی و راحتی در حمل ونقل، بلکه به دلیل پایین بودن هدایت حرارتی یک انتخاب مناسب به حساب می آیند. جهت اطلاع از قیمت ها، آشنایی با محصولات و همچنین چگونگی ثبت سفارش با مشاوران شرکت گوهر ابنیه پایتخت در تماس باشید. شماره تماس 09121754110 می باشد.

محدودیت مصرف : معمولا عایق های کلسیم سیلیکات به اشکال تخته، نیم لوله، زانو و حتی اشکال هندسی خاص در دسترس می باشد، بنابراین پوشش دادن سطوح با قطعات ساخت کارخانه میسر است. در ضمن خاصیت برش پذیری به ما امکان ایجاد هر شکلی را در زمان مصرف می دهد . در صورتی که شکل خیلی خاص باشد و یا محل مورد نظر دارای پیچیدگی باشد، می توان یری از پودر کلسیم سیلیکات با یک چسب ایجادکرد و آن را به صورت مالت به کار برد. در این رابطه شرکت های تولید کننده این ماده قادرند کلسیم سیلیکات را به صورت مایع برای این منظور عرضه کنند. به عبارتی می توان گفت برای مصرف عایق های کلسیم سیلیکات هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد.